Numărul și tipurile de comportamente alese (2 comportamente):
- Stimularea consumului de fructe și legume;
- Servirea micului dejun de către elevii din clasele preg., a III-a, a IV-a;
Numărul de copii participanți la proiect – total (13 elevi);
Numărul de copii participanți pe comportament ales:
- Stimularea consumului de fructe și legume – 13 elevi;
- Servirea micului dejun de către elevii din clasele preg., a III-a, a IV-a: 13 elevi;
Numărul de părinți informați – 12 părinți;
Numărul de activități desfășurate – total: 4 activități;
Numărul de activități/pe comportament ales – 2 activități;
Tip de activitate și o scurtă descriere a acesteia, poze realizate în timpul activităților: “Salată de fructe” – prepararea unei rețete delicioase și sănătoase
TIPUL LECȚIEI: Formare de priceperi și deprinderi
OBIECTIVE DE REFERINȚĂ:
1.2 să aplice tehnici de prelucrare a materialelor utilizând instrumente și ustensile adecvate
2.3 să aprecieze intuitiv calitatea unor materiale folosite sau a unui produs finit
4.3 să-și dezvolte comportamente și atitudini igienice corecte față de propria persoană și față de alte ființe și obiecte
4.4 să-și dezvolte deprinderi practice gospodărești
OBIECTIVE OPERAȚIONALE:
a) cognitive:
O1 – să numească materialele de lucru primite;
O2 – să descrie fructele primite în coș;
O3 – să-și însușească modul de preparare a salatei de fructe;
O4 – să-și însușească reguli de igienă a alimentației;
b) psihomotorii:
O5 – să-și formeze deprinderi noi: de a curăța și de a tăia fructe;
O6 – să utilizeze corect tacâmurile și vesela;
c) afective:
O7 – să respecte regulile privind ordinea la locul de lucru
O8 – să participe cu interes și plăcere la lecție, bucurându-se de rezultatul muncii lor.
METODE ȘI PROCEDEE: conversația, exemplul, observația, descrierea, explicația, demonstrația, activitatea practică, exercițiul, problematizare.
RESURSE MATERIALE:
- pentru învățător: material pentru demonstrarea modului de preparare, prezentare powerpoint
- pentru elevi: cuțit, linguriță, tocător, bol, caserolă, șervețele, față de masă, coș cu fructe (măr, banană, kiwi, portocală, compot de ananas, frișcă).
FORME DE ORGANIZARE: - frontal; - pe echipe; - individual.
- Publicat de:
Coste Livia-Florina
Profesor înv. primar, la Școala Gimnazială nr.1 Beznea.