Publicare GRATUITĂ articole educaționale !

Se acordă adeverință ISSN

Numărul și tipurile de comportamente alese (2 comportamente):

  • Stimularea consumului de fructe și legume;
  • Servirea micului dejun de către elevii din clasele preg., a III-a, a IV-a;

Numărul de copii participanți la proiect – total (13 elevi);

Numărul de copii participanți pe comportament ales:

  • Stimularea consumului de fructe și legume – 13 elevi;
  • Servirea micului dejun de către elevii din clasele preg., a III-a, a IV-a: 13 elevi;

Numărul de părinți informați – 12 părinți;

Numărul de activități desfășurate – total: 4 activități;

Numărul de activități/pe comportament ales – 2 activități;

Tip de activitate  și o scurtă descriere a acesteia, poze realizate în timpul activităților: “Salată de fructe” – prepararea unei rețete delicioase și sănătoase

 

TIPUL LECȚIEI: Formare de priceperi și deprinderi

 

OBIECTIVE DE REFERINȚĂ:

1.2 să aplice tehnici de prelucrare a materialelor utilizând instrumente și ustensile adecvate
2.3 să aprecieze intuitiv calitatea unor materiale folosite sau a unui produs finit
4.3 să-și dezvolte comportamente și atitudini igienice corecte față de propria persoană și față de alte ființe și obiecte
4.4 să-și dezvolte deprinderi practice gospodărești

 

OBIECTIVE OPERAȚIONALE:

a) cognitive:
O1 – să numească materialele de lucru primite;
O2 – să descrie fructele primite în coș;
O3 – să-și însușească modul de preparare a salatei de fructe;
O4 – să-și însușească reguli de igienă a alimentației;

b) psihomotorii:
O5 – să-și formeze deprinderi noi: de a curăța și de a tăia fructe;
O6 – să utilizeze corect tacâmurile și vesela;

c) afective:
O7 – să respecte regulile privind ordinea la locul de lucru
O8 – să participe cu interes și plăcere la lecție, bucurându-se de rezultatul muncii lor.

 

METODE ȘI PROCEDEE: conversația, exemplul, observația, descrierea, explicația, demonstrația, activitatea practică, exercițiul, problematizare.

 

 RESURSE MATERIALE:

 - pentru învățător: material pentru demonstrarea modului de preparare, prezentare powerpoint
 - pentru elevi: cuțit, linguriță, tocător, bol, caserolă, șervețele, față de masă, coș cu fructe (măr, banană, kiwi, portocală, compot de ananas, frișcă).

 

FORME DE ORGANIZARE: - frontal; - pe echipe; - individual.

  • avatarPublicat de:
    Coste Livia-Florina

    Profesor înv. primar, la Școala Gimnazială nr.1 Beznea.