Publicare GRATUITĂ articole educaționale !

Se acordă adeverință ISSN

Simpozion finalizat. (Editat: 31.03.2024)


 

Simpozion educație

Platforma educațională Freepedia Edu, organizează în perioada 01.03.2024 – 31.03.2024 simpozionul național „Creativitatea didactică între tradițional și modern”, care se adresează cadrelor și personalului didactic. Participarea la simpozion este gratuită, nu se percepe nicio taxă de participare.

Activitatea în cadrul simpozionului va consta într-o sesiune publicistică de creație, care urmărește să evidențieze progresul și sustenabilitatea procesului educațional prin îmbinarea metodelor tradiționale cu metodele moderne de predare.

Lucrările participanților la simpozionul național „Creativitatea didactică între tradițional și modern”, vor fi publicate (pagină web dedicată) prin intermediul publicației educaționale Freepedia Edu.

Participanții la simpozionul național vor fi recompensați cu diplomă de participare la simpozion, adeverință de publicare cu cod ISSN și adeverință de colaborator cu cod ISSN al platformei educaționale Freepedia Edu. Pot participa cadrele didactice din învățământul, preșcolar, preuniversitar și universitar.

 

Condiții de participare:

Fiecare cadru didactic participant realizează o lucrare originală de minim 550 de cuvinte, pe o temă la alegere, referat, metode didactice, studiu de caz, studiu de specialitate, exemplu de bune practici, aplicații didactice inovative, proiecte educative descriptive, educație incluzivă, educație ecologică, eseu, povești-povestiri pentru copiii etc. Sunt admise orice fel de lucrări didactice sau din domeniul educației, care respectă condițiile de participare.

Se poate participa și cu lucrări de cultură generală care se adresează elevilor, din orice domeniu, cu referire la materiile predate la școală, de exemplu, articole pe teme istorice, geografice, articole care au legătură cu Științele Naturii etc. Conținutul trebuie să fie interesant, ușor de citit și de ținut minte de către elevi.

Materialele vor fi trimise în format Word (*.doc, *.docx) sau compatibil, redactat în limba română, cu diacritice, să conțină minim 550 de cuvinte, alinierea textului la stânga. Conținutul va fi redactat descriptiv, sub formă de articol (publicistic), cu introducere, cuprins și încheiere.

Materiale de specialitate este obligatoriu să conțină o minimă bibliografie, aceasta se va redacta (amplasa) la sfârșitul materialului, conform normelor standardizate.

NU se acceptă: materiale (conținuturi) preluate din alte surse, conținutul duplicat, parteneriate educaționale, proiect didactic, fișe de lucru, lucrări schematice sau tabelate.

 

Informații despre autor:

În materialul trimis spre publicare se va specifica numele și prenumele autorului, specialitatea, unitatea de învățământ, localitatea și județul (sectorul).

 

Adresa de mail:

Adresa de mail de la care se trimit materialele spre publicare trebuie să aparțină autorului de conținut. Nu se acceptă materiale trimise pentru mai mulți autori de conținut de la o singură adresă de mail.

 

Trimiterea materialelor:

Materialele se vor trimite împreună cu Acordul de publicare, care va fi completat olograf (scris de mână), scanat la un scaner sau la o imprimantă multifuncțională, în format PDF (*.pdf).

Important: Toate materiale inclusiv Acordul de publicare se vor trimite o singură dată printr-un singur mail cu subiectul Simpozion, la adresa de e-mail a redacției.

 

Adresa de mail a redacției: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Notă: în imaginea prezentată este un exemplu de, Acord de publicare scanat și completat corect.

Demo acord publicare
Vizualizare demonstrativă: Acord de publicare scanat

Acordul de publicare trebuie scanat la scaner (copiator, imprimantă multifuncțională etc.) în format PDF deoarece prin intermediul meta-datelor pe care fișierul (*.pdf) le conține, se poate identifica: data la care fișierul a fost creat, dispozitivul care a creat fișierul, tipul, marca și modelul dispozitivului. Meta-datele, dovedesc faptul că fișierul (Acordul de publicare) a existat la momentul publicării în format fizic și datele pe care acesta le conține sunt autentice.

Recomandare: Dacă nu aveți acces la scaner sau nu aveți abilități pentru operarea unui dispozitiv de scanat, vă recomandăm să apelați la un „Centru de Copiere (Xerox)”. Solicitați operatorul centrului să vă trimită fișierul PDF (acordul scanat), la adresa dvs. de mail sau descărcați fișierul un dispozitiv de stocare (memorie flash/usb, telefon etc.).

Atenție important:

Nu sunt acceptate documentele fotografiate sau „scanate” cu telefonul sau procesate cu aplicații software (ex: iText, iLovePDF, Haru Free PDF, CamScanner etc.).

Nu sunt acceptate documentele care: nu sunt scanate la un dispozitiv de scanare, nu sunt completate corect, nu au un aspect lizibil, nu sunt scanate integral, prezintă malformații sau care au fundalul colorat.

 

Recompense (beneficii):

Adeverință de publicare (ISSN), resurse RED, adeverință de colaborator al redacției Freepedia Edu (ISSN), diplomă de participare la simpozion național.

Opțional, publicarea unei fotografii de profil la Rubrica de Autor de la finalul materialului (dimensiunea, minim 480 x 480px).

 

Dispoziții finale:

Diplomele și adeverințele de vor elibera și vor fi trimise în format PDF, la adresa de mail de la care participanții la simpozion au aplicat, începând cu data de 31.03.2024 și până la data de 31.07.2024.

Platforma Freepedia Edu își rezervă dreptul de a selecta lucrările participanților și de a refuza, participanții a căror lucrări nu respectă condițiile de participare sau a căror materiale sunt nepotrivite sau incompatibile cu scopul sau menirea acestui simpozion.