Într-o mare nu prea îndepărtată, chiar aici, în Marea Neagră locuia un delfin foarte jucăuș, Flipper se numea și alături de familia lui trăia. Din păcate, Flipper se îmbolnăvea foarte repede, strănuta, tușea....bine nu prea îi era. Toate acestea se întâmplau din cauza apei care era foarte murdară, adică era poluată. Oamenii care locuiau în apropierea Mării Negre aruncau în apă tot felul de deșeuri, chiar nu le păsa de viețuitoare marine care aveau casa în această mare.
Mama lui Flipper s-a hotărât să îl ducă pe micul delfin la Doctorul Mării. Acesta îl consultă pe Flipper și îi spune că el se îmbolnăvește, des, din cauza apei poluate. Singura soluție e ca Flipper să părăsească marea și să caute o apă curată în care să trăiască sănătos.
Familia delfinului Flipper decide să îl trimită pe acesta la delfinariu, acolo îi va fi bine deoarece apa e curată și va fi hrănit așa cum se cuvine de către cei care lucrează acolo.
Aoleu, dragi copii, am uitat să vă spun ce e un delfinariu: este locul în care delfinii fac tot felul de acrobații pentru a aduce zâmbete pe fețele copiilor.....iar aceștia îi răsplătesc pe delfini cu aplauze puternice. Sigur îi va plăcea lui Flipper la delfinariu.
Zis și făcut, delfinul nostru își ia rămas bun de la prietenii lui din mare: căluțul de mare, meduza, peștele curcubeu, fac chiar și o fotografie împreună. Își îmbrățișează familia de delfini și cu multe emoții pleacă spre delfinariu.
Odată ajuns acolo starea lui de sănătate se îmbunătățește și astfel începe să participe și el la spectacolele de la delfinariu. Aplauzele furtunoase pe care le primește din partea copiilor, apa curată în care trăiește acum, îi aduc multă bucurie dragului nostru delfin Flipper.
În fiecare zi Flipper dansează, sare și chiar cântă în fața copiilor. Totul a fost bine și frumos până când, într-o seară, găsește fotografia pe care o făcuse împreună cu prietenii lui, viețuitoarele marine.
De atunci gândul lui Flipper este doar la casa lui, la Marea Neagră. Știe că e poluată, dar acolo trăiește familia lui de delfini, acolo trăiesc prietenii lui. Tare i-ar mai plăcea să se ia la întrecere cu peștele curcubeu. Lacrimi uriașe au început să cadă în fiecare zi din ochii micului delfin. Știa că dacă se va întoarce în Marea Neagră se va îmbolnăvi din nou din cauza gunoaielor aruncate în mare de către oamenii răi.
Cum să facă, dacă va rămâne la delfinariu, nu va mai tuși dar se va îmbolnăvi de inimă, dorul de cei dragi care au rămas acasă, în marea lui frumoasă. Trebuia să facă ceva, să ceară ajutorul cuiva! Și cui să ceară ajutorul dacă nu copiilor, micilor lui prieteni, care în fiecare seară îl răsplăteau cu aplauze.
Îi va ruga pe copii și să meargă alături de el să curețe malul Mării Negre de deșeurile aruncate de cei mari, de adulți. Copiii nu fac așa ceva, ei au aflat de la grădiniță că nu e frumos să polueze apa....sigur îl vor ajuta cei mici, doar e prietenul lor. Și prietenii la nevoie se cunosc!
Zis și făcut, într-o dimineață, delfinul Flipper împreună cu prietenii lui copiii au plecat spre Marea Neagră. Marea avea nevoie de ajutor!
Au muncit copiii de la grădiniță, de dimineață până seară, dar marea au salvat, de deșeuri au curățat-o! Știu de la grădiniță cum trebuie să facă, acum ei chiar au fost ecologiști. Au așezat în saci și containere deșeurile pe care le-au scos din mare, le-au sortat, nu le-au amestecat, pentru a putea fi reciclate.
Micii ecologiști de la grădiniță, pentru faptele bune pe care le-au făcut, au primit daruri din partea viețuitoarelor marine niște scoici foarte frumoase, ele aduc muzica valurilor în urechile micilor ecologiști oriunde se vor afla aceștia.
Datorită copiilor Flipper delfinul drag, se joacă și înoată sănătos alături de familia și prietenii lui din Marea Neagră.
Pe prietenii care l-au ajutat în curățarea mării nu i-a uitat...acestora, când vin în vacanță la Marea Neagră, le oferă un spectacol de acrobații. Nu a uitat ceea ce a învățat la delfinariu!
Povestea mea s-a încheiat, pe delfin să nu-l uitați....poate chiar îl vizitați.
- Publicat de:
Pașca Gheorghina
Profesor înv. preșcolar, la Grădinița P.P. „Palatul Fermecat”, Arad.